Wedstrijd Geel 7 december 2014

Op 7 december 2014 deed HSA mee aan zijn eerste wedstrijd met een beperkte groep zwemmers. We waren met 8 zwemmertjes en 3 coaches. Het beloofde een drukke zwemwedstrijd te worden, want er waren 175 zwemmers en 13 zwemclubs ingeschreven.

De eerste zwemmer die aantrad was de oudste, Sam. Hij zwom de 100m schoolslag in 1 minuut en 43 seconden en werd hierin mooi tweede! De toon was al gezet en de 2e zwemmer die voor HSA in actie kwam was Merel Scheerlinck. Merel was met haar 5 jaar de jongste deelnemer op de hele wedstrijd, waardoor het voor haar (en de coaches) extra spannend was.  Ze hield tijdens haar wedstrijd echter mooi gelijke tred met de rest van de zwemmers in haar reeks en werd uiteindelijk ook eerste op de 25 meter schoolslag.


Dan was het tijd voor de 25 meter schoolslag voor jongens. Hier traden vier zwemmers van HSA aan, Alexander, Rayhan, Jaleel en Felix. Felix werd nipt maar niet minder mooi eerste in tijd van 35 seconden. Jaleel won ook zijn wedstrijd in een zeer snelle tijd van 25 seconden en Alexander werd knap derde. En Rayhan, die was nog wat onder de indruk van de omstandigheden en zwom tijdens zijn wedstrijd even terug naar de kant. Hij werd zesde en de teleurstelling was na afloop groot.

Op de 50 meter schoolslag werd Sien derde van haar leeftijd en zwom Zeppos een onwaarschijnlijk snelle 54 seconden! Hij werd hiermee eerste van zijn leeftijd en klokte de snelste tijd van alle deelnemers. HSA was helemaal in de winning mood en Sam ging mooi op dit elan door door de 100 meter schoolslag te winnen in 1 minuut en 45 seconden.

Dan was het tijd voor de minst leuke zwemslag voor vele zwemmers: de rugslag. Rayhan herpakte zich volledig na een teleurstellende 25 meter schoolslag en zwom naar de winst op de 25 meter rugslag. Jaleel (4e) en Alexander (5e) finishten op korte afstand. Zeppos ondervond bij de 50 meter rugslag dat zijn keerpunt nog fel moet worden bijgeschaaft, maar werd toch knap 3e.

Na de rugslag, was het tijd voor de snelste slag: de vrije slag. Op de 25 meter vrije slag zorgde HSA voor de knapste prestatie van de dag. Rayhan, Jaleel en Alexander werden 1, 2 en 3 bij de 7-jarigen! Een zeer mooie prestatie waarvoor we van een aantal aanwezige zwemclubs felicitaties ontvingen. Op de 50 meter vrije slag werden Sien en Zeppos allebei knap derde en Sam sloot een succesvolle dag af met een derde plaats op de 100 meter vrije slag in een tijd van 1 minuut en 35 seconden.

Geplaatst in Nieuws

Nieuws