HSA vliegt in Zaventem

Op zondag 22 maart was het de eerste zwemwedstrijd voor onze zwemclub in 2015. We trokken hiervoor naar de PACO-wedstrijd van SCZ in de gemeente waar onze nationale luchthaven gevestigd is: Zaventem.

Zoals bij alle jeugdwedstrijden van de Vlaamse Zwemfederatie/Koninklijke Belgische Zwembond (waarvan wij sinds 2014 lid zijn), moet elke zwemclub een tijdopnemer leveren. De mama van Sofia en Alexander, Tine, was snel bereid om deze taak op zich te nemen. Waarvoor heel veel dank! Zonder een ouder die deze taak op zich neemt, kunnen wij niet deelnemen aan jeugdwedstrijden.

Bij aankomst in het gezellige zwembad van Zaventem waren Alexander, Jaleel en Rayhan ietwat onthutst aangezien er voor de HSA-jongens geen kleedkabine voorzien was. “Hoe is dat nu mogelijk dat alle andere zwemclubs een kabine hebben voor de jongens maar wij niet? Dat kan nu toch niet hé meester Glenn!” was de commentaar van Jaleel. Voor zover het nog nodig was, werden de HSA-jongens op scherp gezet.

Bij aankomst in het zwembad hebben we kort ingezwommen om de spieren wat los te gooien en te wennen aan het zwembad. De startblokken werden getest en iedereen sloot het inzwemmen af met 25 meter op full speed. Ook Johanna, die eerst niet ging meezwemmen maar onder het motto “ken je zwemmers” toch werd ingeschreven, besloot al snel dat ze toch ging meedoen.

De eerste wedstrijd van de dag was de 25 meter vrije slag. Bedoeling was om de tijden van de vorige wedstrijd in Geel te verbeteren en dit gebeurde ook. Felix werd knap 2e bij de 7-jarigen en bij de 8-jarigen behaalden Jaleel, Alexander en Twan respectievelijk de 1e, 3e en 4e plaats op 10 deelnemers. Een heel mooie prestatie van de HSA-jongens en de toon voor de rest van de zwemnamiddag was gezet.

Op de 50 meter vrije slag was het de beurt aan Rayhan en Zeppos. Rayhan, die voor de eerste keer een 50 meter vrije slag zwom, had als doel om onder de 60 seconden te zwemmen. Hij ging echter veel sneller dan verwacht en zwom naar een zeer snelle tijd van 46 seconden en werd hiermee afgetekend 1e! Zeppos, ondanks te korte slagen, lukte een mooie tijdsverbetering van 6 seconden. Op de 100 meter vrije slag zwom Sam naar een overwinning in een zeer goede tijd van 1 minuut en 27 seconden. Door betere keerpunten dan vorige wedstrijd lukte hij een tijdsverbetering van 8 (!) seconden.

Na de vrije slag was het de beurt aan de rugslag. Op deze slag maar 1 HSA-deelnemer: Rayhan. Hij zwom tijdens zijn wedstrijd tegen de koord, maar werd toch knap 2e in een tijd van 28 seconden.

Na een deugddoende pauze was het tijd voor de schoolslag. Op de 25 meter traden onze twee jongste zwemmertjes aan: Johanna en Merel. Ze werden heel knap tweede en derde bij de 6-jarigen! Omdat beide momenteel vooral specifieke crawl-trainingen krijgen, zijn snellere tijden in de toekomst zeker mogelijk. Omwille van hun nog zeer jonge leeftijd, was echter vooral de ervaring belangrijk.

Bij de 7-jarigen won Felix net als in Geel de 25 meter schoolslag en werd Twan knap 2e bij de 8-jarigen. Op 50 meter schoolslag werd HSA 1 en 2 bij de 8-jarigen. Andermaal een hele knappe prestatie van onze HSA-jongens: Jaleel won in een zeer snelle tijd van 59 seconden en Alexander startte te snel, maar werd toch heel knap tweede. Ook op de 100 meter schoolslag zagen we overwinningen van HSA door Zeppos en Sam. Zeppos hield in het begin mooi gelijke tred met Sam, maar moest dit op het einde wat bekopen. Sam zwom iets trager dan zijn besttijd om zich te sparen voor de aflossing.

De laatste wedstrijd van de dag was de meest spectaculaire: de aflossing 4×25 meter vrije slag. Bij een aflossing wisselen verschillende zwemmers van een club elkaar af. HSA trad aan met Sam, Zeppos en de gebroeders El Grafel. Rayhan heeft normaal altijd veel praat bij, maar voor de start van de aflossing deed hij bijna in zijn broek van de zenuwen. Na wat peptalk en een teamkreet waren de HSA-jongens er klaar voor. Na een snelle start van Zeppos, vergrootten Rayhan en Sam de voorsprong op de andere clubs en maakte Jaleel het koelbloedig af. HSA was van de 9 teams op de aflossing de snelste in een schitterende tijd van 1 minuut en 23 seconden! De Heirman Swimming Academy werd in Zaventem heel even de Heirman Flying Academy. En de naam van de HSA-jongens zal na een reeks schitterende prestaties volgend jaar ongetwijfeld niet meer vergeten worden bij de indeling van de kabines…


Geplaatst in Nieuws
1 Reactie op “HSA vliegt in Zaventem
  1. Barbara De Jonghe zegt:

    Chapeau aan alle zwemmers afgelopen wedstrijd in Zaventem ! De sfeer zat er goed in, het HSA team (inclusief supporters) lieten zich zien… en horen ;-))! … een groep die heel goed presteert en er nog eens plezier beleeft bovenop… fijn om van dichtbij mee te maken. Met dank aan de trainers (Glenn, Greg en co) om dit te realiseren ! Groetjes en tot de volgende ;-)- Barbara

Nieuws