HSA vliegt in Zaventem

Op zondag 22 maart was het de eerste zwemwedstrijd voor onze zwemclub in 2015. We trokken hiervoor naar de PACO-wedstrijd van SCZ in de gemeente waar onze nationale luchthaven gevestigd is: Zaventem.

Zoals bij alle jeugdwedstrijden van de Vlaamse Zwemfederatie/Koninklijke Belgische Zwembond (waarvan wij sinds 2014 lid zijn), moet elke zwemclub een tijdopnemer leveren. De mama van Sofia en Alexander, Tine, was snel bereid om deze taak op zich te nemen. Waarvoor heel veel dank! Zonder een ouder die deze taak op zich neemt, kunnen wij niet deelnemen aan jeugdwedstrijden.

Bij aankomst in het gezellige zwembad van Zaventem waren Alexander, Jaleel en Rayhan ietwat onthutst aangezien er voor de HSA-jongens geen kleedkabine voorzien was. “Hoe is dat nu mogelijk dat alle andere zwemclubs een kabine hebben voor de jongens maar wij niet? Dat kan nu toch niet hé meester Glenn!” was de commentaar van Jaleel. Voor zover het nog nodig was, werden de HSA-jongens op scherp gezet. Lees meer ›

Geplaatst in Nieuws

Wedstrijd Geel 7 december 2014

Op 7 december 2014 deed HSA mee aan zijn eerste wedstrijd met een beperkte groep zwemmers. We waren met 8 zwemmertjes en 3 coaches. Het beloofde een drukke zwemwedstrijd te worden, want er waren 175 zwemmers en 13 zwemclubs ingeschreven.

De eerste zwemmer die aantrad was de oudste, Sam. Hij zwom de 100m schoolslag in 1 minuut en 43 seconden en werd hierin mooi tweede! De toon was al gezet en de 2e zwemmer die voor HSA in actie kwam was Merel Scheerlinck. Merel was met haar 5 jaar de jongste deelnemer op de hele wedstrijd, waardoor het voor haar (en de coaches) extra spannend was.  Ze hield tijdens haar wedstrijd echter mooi gelijke tred met de rest van de zwemmers in haar reeks en werd uiteindelijk ook eerste op de 25 meter schoolslag.


Lees meer ›

Geplaatst in Nieuws

Aflossingstriatlon Mechelen

Op de Business Trio Triatlon te Mechelen op zaterdag 14 september werd HSA in een sterk deelnemersveld (vol met Belgische kampioenen en ervaren triatleten) zeer knap 7e op een totaal van 291 teams!

Greg nam het zwemmen voor zijn rekening (7e zwemtijd – 13’29” over 1km), waarna fietser Alain Goolaerts (12e fietstijd – 59’40 over 40km) en loper Boris Ogourtsov (8e looptijd – 33’25” over 10km) ervoor zorgden dat we in totaal als 7e over de streep kwamen… Niet slecht tussen allemaal gesponsorde bedrijventeams!

Volledige uitslag is te vinden op http://uitslagen.3athlon.be/pdffiles/2013/mechelen2013/mechelen2013_business_scratch.pdf

Geplaatst in Nieuws

Zeezwemmen Knokke-Heist

greg zeezwemmen 2013

Op zaterdag 27 juli 2013 namen Glenn en Greg deel aan het zeezwemmen in Knokke-Heist. Glenn werd verdienstelijk 7e op de 500 meter, maar Greg zorgde voor de prestatie van de dag door voor het 2e jaar op rij 3e te worden op de 1500m in een tijd van 15 min en 53 seconden! Volgende doel is de aflossingstriatlon in Mechelen op 14 september!

Geplaatst in Nieuws

Greg op de Universiade in Kazan

universiade vertrek

Greg is afgelopen dinsdag met de Belgische waterpoloploeg vertrokken naar Kazan (Rusland) om het daar op te nemen tegen de top van de wereld. Greg is de kapitein van onze nationale ploeg en zal zijn ploegmakkers al mogen oppeppen na de zware nederlagen tegen wereldkampioen Italië (28-1) en Brazilië (18-3)!

Geplaatst in Nieuws

Nieuwe site

De nieuwe site is in aanbouw, nog even geduld…

Geplaatst in Nieuws

Nieuws